Novi vatrogasci

|   Info
Vatrogasno-spasilačke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova dobile su danas 57 novih pripadnika, koji su, posle završene obuke, izveli pokaznu vežbu pred ministrom Nebojšom Stefanovićem, a on je najavio da će sledeće godine biti primljeno njih još oko 300.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Novoprimljeni vatrogasci-spasioci su pripadnici treće klase koja je završila obuku ove godine, a Stefanović je rekao da ih je u 2018. u radni odnos primljeno 155.

Oni su demonstrirali nekoliko situacija koje su često svakodnevica vatrogasno-spasilačkih jedinica, od gašenja požara, preko neutralisanja hemijskih akcidenata i spasavanja zaglavljenih u smrskanim vozilima, do
pronalaženja zatrpanih u ruševinama.

Stefanović im je odao priznanje na onom što su izveli i istakao da mu je drago da su novi vatrogasci-spasioci spremni za zaštitu građana Srbije od posledica poplava i zemljotresa, kao i u drugim vanrednim situacijama.

Svaka im čast na tome što su dobro završili obuku i spremni su za vatrogasno-spasilačke jedinice, rekao je on.

Na pitanje novinara o detaljima hapšenja zamenika načelnika Odeljenja za krvne i seksualne delikte beogradske kriminalističke poliicje Dejana Jovića, Stefanović je odgovorio da se, dok istraga traje, ne mogu davati nikakve izjave o slučaju, a da se on sumnjiči za odavanje službene tajne.

Istraga će pokazati za šta će se sve tužilac opredeliti, objasnio je on, poručujući da je hapšenje Jovića pokazalo da ne postoji niko ko je nedodirljiv, "niti će ga prethodna karijera i rezultati rada zaštititi".

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar