Pomoć u zaštiti životne sredine

|   Info
Direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Srbiju i region Zapadnog Balkana Žužana Hargitaj je, u razgovoru sa ministrom zaštite životne sredine Goranom Trivanom, izrazila spremnost EBRD da podrži konkretne projekte iz oblasti zaštite životne sredine u skladu sa potrebama lokalnih zajednica.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Na sastanku je zaključeno da će u narednom periodu biti nastavljena saradnja na projektim u oblasti zaštite životne sredinee, naročito u oblasti upravljanja otpadom i prerade otpadnih voda, pošumljavanja i uspostavljanja funkcionalnog „zelenog“ fonda.

Unapređenje životne sredine, međutim, mora biti praćeno jačanjem svesti o njenoj ulozi i značaju za bezbednost i zdravlje građana, naglasila Hargitaj.

„Građani moraju biti svesni dobrobiti koje donose mere na zaštiti životne sredine, i da im pružaju punu podršku“, istakla je ona.

Trivan je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine, istakao da je poseban izazov u obavljanju ogromnog posla koji čeka Srbiju u oblasti zaštite životne sredine jeste nedostatak materijalnih i ljudskih resursa i kapaciteta.

„Postajemo spremni da uđemo u najozbiljniji posao investicija u oblasti zaštite životne sredine, pre svega u izradi projektno-tehničke dokumentacije, kako bi u narednih deset godina ušli u realizaciju 350 sistema za preradu otpadnih voda i ostvarivanje drugih projekata od velikog značaja za život građana, u potpunoj tehnologiji i bez polovičnih rešenja“, naglasio je Trivan.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar