Za pošumljavanje 40 miliona

|   Info
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je danas ugovore sa predstavnicima 12 lokalnih samouprava čiji su projekti pošumljavanja podržani sredstvima Zelenog fonda Republike Srbije u vrednosti od 40 miliona dinara, saopštilo je resorno ministarstvo.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Od 14 prijavljenih na konkurs sredstva je dobilo 12 projekata lokalnih samouprava Požega, Bela Crkva, Doljevac, Golubac, Kučevo, Raška, Stara Pazova, Grad Beograd- gradska opština Palilula, Pirot, Šabac, Kikinda i Kraljevo.

Sredstva Zelenog fonda planirana su za nabavku sadnica i pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti lokalnih samouprava, navedeno je u saopštenju.

Ministar Goran Trivan pozdravio je predstavnike lokalnih samouprava što su u ovom važnom poslu zajedno sa Ministarstvom prepoznale značaj pošumljavanja za bolji kvalitet života stanovnika u njihovim sredinama i budućnost novih generacija.

Trivan je pozvao sve opštine i organizacije nevladinog sektora u Srbiji da pripreme projekte za novi konkurs za pošumljavanje koje će Ministarstvo objaviti već na proleće naredne godine, navedeno je u saopštenju Ministarstva zaštite životne sredine.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar