Akcija besplatnog sakupljanja kabastog otpada

|   Info
Kako bi se sprečilo gomilanje kabastih stvari i stvaranje divljih deponija, JKP Mediana u Nišu i ove godine organizuje akciju besplatnog odvoza kabastog otpada.
Foto: televizija Kopernikus

 

Nišlije koje imaju ovakav problem mogu da se obrate ovom preduzeću, čiji će radnici dolaskom na kućnu adresu besplatno sakupiti i odvesti sav kabasti otpad.

Kabasti otpad poput starog nameštaja, stare stolarije ili uređaja često se može videti pored kontejera koji su namenjeni odlganju isključivo kućnog smeća. Nišlije koje su prolazile pored jednog takvog kontejera imali su šta da poruče svojim sugrađanima koji to čine.

Nišlije koje žele da iz svojih stanova, kuća i podruma izbace ovakvu vrstu otpada, to mogu učiniti tako što će pozvati JKP Mediana, obavestiti ih i zakazati termin, a radnici ovog preduzeća će doći na adresu i besplatno preuzeti otpad. Akcija počinje početkom maja i trajaće do novembra.

Ovu akciju podržavaju i građani Niša.

Broj telefona za besplatni odvoz kabastog otpada je 018/250-125, a građani uslugu mogu da zakažu i putem društvenih mreža i zvaničnih internet stranica preduzeća.