Ana Brnabić: Dosta je

|   Info
Dosta je, kada neko prevrši meru, prevršio je, poručila je premijerka Ana Brnabić komentarišući poslednje uvrede na račun žena. Premijerka ocenjuje i da inicijativa za promenu imena Republike Srpske ne doprinosi regionalnom miru i stabilnosti. Predstavljen novi sistem za upis u katastar nepokretnosti – e-Šalter.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić je rekla da izjave Sergeja Trifunovića ne predstavljaju ni građansku ni slobodnu Srbiju.

"Što se tiče vređanja žena i javnog dijaloga – dosta je! Kada neko prevrši meru, prevršio je meru. Ako je to pristojna i građanska Srbija, slobodna Srbija, onda ja ne želim da budem deo te Srbije. To što radi Sergej Trifunović i njegove kolege iz Saveza za Srbiju nije ni pristojno, a nije ni građanski, nije ni slobodna Srbija, nije lice naše zemlje", rekla je Ana Brnabić novinarima nakon predstavljanja novog sistema za upis u katastar nepokretnosti.

Ukoliko osnovno kućno vaspitanje i poštovanje prema građanima za javni diskurs nisu dovoljni da se prekine sa najgrubljim uvredama na račun žena, jer drugačije misle, onda je, kaže, država ta koja mora da uspostavi red.

Zamolila je sudstvo da reaguje, jer, kako kaže, ovo je prevršilo svaku moguću meru.

I potpredsednica vlade i predsednica Koordinacinog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović osudila je uvrede od strane glumca Sergeja Trifunovića na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović i istakla da svi zajedno kao društvo treba da se borimo protiv takvih stvari.

Brnabić: Inicijativa za promenu imena RS ne doprinosi miru

Premijerka Brnabić je ocenila da inicijativa za promenu imena Republike Srpske ne doprinosi regionalnom miru i stabilnosti.

Brnabićeva je rekla da takva inicijativa nije konstruktivna i podsetila da je ime Republike Srpske jasno definisano Ustavom.

"Ja ne mogu da se bavim unutrašnjim pitanjima u BiH, kao što neko iz BiH ne može da se bavi unutrašnjim pitanjima u Srbiji, ali sam uvek za dijalog i komunikaciju, a ne za poteze koji bi mogli da destabilizuju situaciju u trenutku kada su za sve građane na prvom mestu regionalni mir i stabilnost", rekla je Brnabićeva.

Ona je navela da su mir i stabilnost važni, jer su to preduslovi za sve više radnih mesta i za bolji kvalitet života.

Brnabićeva je, govoreći o taksama Prištine na proizvode iz centralne Srbije, rekla da se i dalje nada da će se Priština, odnosno političari iz Prištine, dozvati razumu i da će povući odluku o taksama kako bi se nastavio dijalog o rešenju koje bi donelo drugačiju perspektivu u budućnosti.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar