Besplatan internet za učenike iz 424 društveno osetljivih porodica

|   Infotehno
Inicijativa "Digitalna Srbija" saopštila je danas da će sva tri mobilna operatora, koji su članovi ove neprofitne organizacije, omogućiti pet gigabajta besplatnog interneta mesečno do kraja godine za učenike iz 424 društveno osetljivih porodica.

 

Izvor: FoNet

Prepoznajući da su ovi učenici u posebno neravnopravnom položaju u vremenu fizičkog distanciranja i obrazovanja na daljinu, kompanije Telekom Srbija, Telenor i Vip mobile udruženo će im pomoći da u ovom domenu uhvate korak sa svojim vršnjacima, navodi se u saopštenju.

Ovom akcijom obuhvaćena su domaćinstva u 28 gradova i opština širom Srbije – od Bečeja na severu do Bujanovca na jugu i od Čajetine na zapadu do Knjaževca na istoku zemlje.

Izvršni direktor za tehniku Telekoma Srbija Filip Banković naglasio je da je jedna od značajnijih uloga obrazovnog procesa i to što omogućava društvenu pokretljivost, te da je zato jako važno da socijalni status ne bude prepreka za ravnopravni pristup obrazovanju.

Izvršni direktor Tehnike u Telenoru Saša Leković rekao je da im je drago što su i ovaj put bili u prilici da se odazovu pozivu Inicijative „Digitalna Srbija” i za veliki broj porodica u našoj zemlji makar malo olakšaju izazovno vreme u kom se nalazimo.

Glavni direktor za tehniku u kompaniji Vip mobile Nenad Zeljković rekao je da "telekomunikacije danas predstavljaju jedan od stubova razvoja društva i da im je drago što kao članovi „Digitalne Srbije“ doprinose njegovom razvoju i kroz ovakve društveno odgovorne projekte".

Inicijativa „Digitalna Srbija“ identifikovala je domaćinstva koja će biti podržana kroz ovu akciju uz veliku pomoć Dečije fondacije Pestalozzi i CIP — Centra za interaktivnu
pedagogiju.

Pestalozzi se uključio u ovu akciju kao organizacija koja je, na osnovu analize potreba učenika i škola, nabavila na stotine tableta, štampača i drugog potrebnog materijala.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar