Brnabić: Molba i zahtev da i Nemačka poštuje Srbiju

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da izuzetno poštuje Nemačku i nemačke političare, ali da su njena molba i zahtev da i Nemačka poštuje Srbiju i da nemački političari poštuju suverenitet Srbije, da se ne mešaju u unutrašnje poslove i ne šire lažne informacije o Srbiji.
Foto: printscreen TV Prva

 

Izvor: FoNet

"Nemačka od 2017. godine nije implementirala nijednu preporuku ODIHR. Ja osećam potrebu da kažem da je to tako i da oni treba da poslušaju savet koji daju Srbiji i da implementiraju njihove preporuke", rekla je Ana Brnabić na konferenciji za novinare posle Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS).

Premijerka je rekla da Srbija od 2019. godine radi sa ODIHR, u čijem je poslednjem izveštaju bilo manje preporuka nego u pretprošlom.

Ana Brnabić je dodala da neki u Srbiji posmatraju Srbiju kao zemlju drugog reda i da političari ne smeju da odgovore na napade i uvrede iz inostranstva.

"Pa šta su oni - zemlja prvog reda, a mi smo zemlja drugog reda? Šta je Mihael Rot - političar prvog reda, pa niko ne sme da mu odgovori?", rekla je Ana Brnabić, koja je s predsednikom Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihaelom Rotom razmenila preko društvene mreže Iks više polemičkih ocena u vezi s preporukama ODIHR Srbiji i Nemačkoj.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar