Brnabić: Prijateljstvo sa Egiptom osnova za unapređenje ekonomske saradnje

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je u danas u razgovoru sa ambasadorom Egipta u Srbiji Amrom Alguvejlijem da narode dve zemlje vezuju tradicionalno prijateljski odnosi koji predstavljaju dobru osnovu za unapređenje saradnje na svim nivoima, a pre svega za brže povezivanje ekonomija.
Foto: Fonet

 

Izvor: Fonet

Brnabić istakla je da Srbija veoma ceni podršku Egipta na međunarodnom nivou, dodajući da dve zemlje dele istu odgovornost za očuvanje stabilnosti svojih regiona.

Ambasador Alguvejli ocenio je da su bilateralni odnosi Srbije i Egipta u usponu uz intenzivniji dijalog na visokom nivou, ali da ekonomska saradnja nedovoljno prati razvoj političkih odnosa dve zemlje.

U razgovoru je istagnuta saglasnost za konkretniji napredak u ovoj oblasti može očekivati nakon zasedanja Mešovitog komiteta za ekonomsku saradnju, koje bi trebalo da se održi u što skorijem roku.

Ambasador Egipta naveo je da je njegova zemlja zainteresovana za jačanje saradnje u oblasti kulture, podsećajući da su u Beogradu prošlog meseca održani „Dani Egipta u Srbiji“ povodom 110 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje, a kao rezultat dobre saradnje sa relevantnim institucijama u Srbiji, kaže se u saopštenju-

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar