Brnabić se nada prijemu u CERN

|   Info
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas u Ženevi Evropsku organizaciju za nuklearna istraživanja (CERN) i u razgovoru sa generalnom direktorkom Fabiolom Đanoti o jačanju saradnje institucija i naučnika iz Srbije, istakla da se nada da će prijem Srbije u tu organizaciju biti potvrđen do kraja godine.
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić je istakla da Srbije od od 2012. godine, kada je postala pridruženi član CERN i trenutno je jedina u regionu, pretenduje na stalno članstvo i da se nada da će prijem biti potvrđen do kraja godine.

Ona je dodala da spremnost Srbije da bude punopravna članica potvrđuju uspesi domaćih fakulteta i instituta koji su i danas značajan činilac u toj važnoj organizaciji.

Brnabić je naglasila da je obrazovanje jedan od ključnih prioriteta Vlade Srbije i da je u naredne tri godine planirano je ulaganje više od 60 miliona evra u infrastrukturu i projekte kojima se podstiče primenjena upotreba savremene tehnologije i inovacija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potpisao je Memorandum o saradnji u edukaciji nastavnika iz Srbije, a zajedno sa Brnabić sastao se sa naučnicima iz Srbije koji rade u CERN, kao i sa srpskim nastavnicima koji su na obuci u toj organizaciji.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar