Brnabićeva: Da mitove i legende ostavimo u prošlosti

|   Info
Premijerka Ana Brnabić kaže da se za važne sastanke i dalje priprema uz papir i olovku, da je frustrira nedostatak želje i vere da nešto može da se promeni.

 

Izvor: Tanjug, B92

Ona je dodala da ne razmišlja šta će raditi posle angažmana u Vladi, već da svakog dana sebe pita "šta ćemo danas uraditi za građane Srbije".

Za jubilarno izdanje Blica Brnabić je govorima i o tome kako bira saradnike, koja je osoba na nju ostavila najjači utisak, ko je inspiriše...

Kaže da najviše ceni ljude kojima imaju veru, koliko god nekad naivna i detinjasta bila, ali da veruju da su velike stvari i promene moguće.

"Valjda cilj svakog od nas treba da bude da promeni nešto na ovom svetu nabolje", kaže premijerka.

Najbliže saradnike birala je po sistemu: pametni, bez sujete, vredni i često naivni u veri kakve i kolike promene su moguće. Kaže da se svojim saradnicima ponosi, a da se s problemima i stresom najčešće nose "zaraznim smehom".

Volela bi da ostane upamćena po doprinosu modernizaciji zemlje, te da želi da pomogne da mitove i legende ostavimo u prošlosti i da "počnemo da stvaramo budućnost, danas".

Omiljeni pisac joj je Salman Ruždi, a s obe noge na zemlji je drže "Milica, porodica i prijatelji...i dva psa".

Jedan od najzanimljivijih razgovora imala je sa Nobelovcem Džozefom Stiglicom, a za kraj razgovora ostavila je sledeću anegdotu:

"Kada smo bili na Berlinskom samitu u Londonu, zbog obaveza i sastanaka nisam nikako mogla da stignem da pogledam izložbu o Fridi Kalo u Viktorija i Albert muzeju. Englezi su bili stvarno odlični domaćini, pa su omogućili Milici, meni i mojoj savetnici za medije da odemo kasno uveče, posle mojih sastanaka, kada je muzej zatvoren, da pogledamo izložbu. To je bilo stvarno nezaboravno i posebno iskustvo".

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar