Burna polemika o završnom računu budžeta Niša

|   Info
Burna rasprava danas u Skupštini grada Niša o završnom računu budžeta za prošlu godinu. Opozicija krivi vlast jer nije realizovala predviđeni budžet.
Foto: televizija Kopernikus

Uz to tvrde da nema ni novih radnih mesta, a da su pritom povećavali poreze i takse. Gradonačelnik Niša odgovara: Napravili smo pomake i povećali prihode grada na 77 odsto.

Gradska vlast je zadovoljna ostvarenim budžetom za 2017. godinu, što je kako je rečeno najbolje stanje gradske kase u proteklih 11 godina . Odgovarajući na kritike opozicije da u Nišu nema novih radnih mesta , gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je da u Nišu trenutno ima 77 000 zaposlenih, što je više u odnosu na prethodne godine.

Sa druge strane, kako tvrde iz redova opozicije, lokalna vlast u Nišu nema kapacitet da obezbedi prihode, osim da troši ono što ima. Niški odbornik Branislav Jovanović posebno je kritikovao kapitalne investicije koje su kako kaže manje nego planirane.

Bulatović objašnjava da je zbog povećanog stepena izgradnje i novih stambenih poslovnih prostora, došlo do većih prihoda poreza na imovinu. Na Skupštini je saopšteno i da se trenutno vode razgovori oko potencijalnih novih investicija i novih fabrika u Nišu.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar