CarGo: Ministarka naložila zaplenu; Ministarstvo: Zlonamerne neistine

|   Info
Optužbe kompanije CarGo da je Zorana Mihajlović naložila zaplenu njihovog vozila "neistinite su, zlonamerne i do sada nezabeležene u poslovnoj komunikaciji".
Foto: televizija Kopernikus

Izvor:B92, Beta

To je saopšteno iz kabineta ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović kao odgovor na saopštenje kompanije CarGo da je beogradska policija zaplenila vozilo jednog njihovog vozača i da su policajci naveli da se to radi po "nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović".

"Zorana Mihajlović vodi resor saobraćaja, ali u resoru kojim upravlja ne nalaze se ni obična policija, ni policija u civilu, niti Komunalna policija, pa samim tim ona ne može niti ima mogućnost da njima izdaje bilo kakve naloge", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "optužiti potpredsednicu Vlade i ministarku Mihajlović da je naredila policiji da zapleni automobile gradjana Srbije, i takvu neistinu poslati medijima, predstavlja klevetu i ona će se prema ovim optužbama na taj način i ophoditi".

"Svi državni organi treba da sprovode zakone u okviru svoje nadležnosti, prema svima podjednako. Ne treba zloupotrebljavati pripadnike policije koji svakodnevno rade težak i odgovoran posao. Svaka aktivnost na suzbijanju nelegalnog prevoza predstavlja poštovanje zakona, čemu su ministarstvo i čitava Vlada Srbije potpuno posvećeni", staklo je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Kompanija Cargo koja organizuje taksi prevoz danas je saopštila da je beogradska policija zaplenila vozilo jednog njihovog vozača i da su policajci naveli da se to radi po "nalogu ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović".

"Kargov partner vozač je naveo da ima video snimak kao dokaz, u kojem policajci govore da 'ni oni nisu za to', ali da je to 'direktan nalog ministarke Mihajlović'", navela je ta kompanija.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar