Čović: Evropski put jedina budućnost za BiH

|   Info
Hrvatski član Predsedništva BiH Dragan Čović izjavio je da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o predstojećim izborima u BiH, o evropskom putu te zemlje, ali i njenoj unutrašnjoj stabilnosti.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

"Informisao sam predsednika Srbije o tome šta mislim da možemo uraditi u ova dva, tri meseca koliko traje izborna kampanja. Razgovarali smo o evropskom putu BiH i unutrašnjoj stabilnosti", rekao je Čović nakon sastanka sa predsednikom Srbije u Beogradu.

Dodao je da je evropski put jedina budućnost za BiH, te da se EU moraju okrenuti i sa njom jačati ekonomske odnose.

"Bez otvaranja novih radnih mesta, bez unutrašnje stabilnosti i pravne sigurnosti, u BiH nema budućnosti", rekao je Čović.

Dodao je da zajedno mogu napraviti ogroman iskorak u odnosu na postojeću situaciju i da im na tom putu Srbija može biti partner u raznim projektima.

Upitan da li očekuje destabilizaciju pre izbora, on je rekao da neće biti bilo kakve destabilizacije.

"Možete jednim malim incidentom to napraviti, BiH se može lako pokolebati, a i migrantska kriza ima svoju dimenziju. Međutim, verujem da institucije u BiH, uz sve probleme koje imamo unutar sebe, će znati da odgovore na to", rekao je Čović.

Na pitanje da li će biti promenjen izborni zakon i da li je sa predsednikom Srbije razgovarao na tu temu, on je rekao da nije razgovarao sa Vučićem o tome, kao i da je poznat stav HDZ-a da se o izbornom zakonu ne može razgovarati na nivoima niže vlasti, već na nivou BiH.

"Imate odluku Ustavnog suda, koja precizno kaže da odluku morate doneti kroz parlamentarnu skupštinu BiH. Pokušaj bošnjačkih stranaka je udar na sve u BiH, na Ustav BiH. Ja se nadam da neće proći", zaključio je Čović.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar