Dačić: Moramo da budemo čvrsti u odbrani naših državnih interesa

|   Info
Danas ili sutra znaće se da li će Savet bezbednosti održati sednicu o situaciji na Kosovu i Metohiji, izjavio je za RTS šef srpske diplomatije Ivica Dačić.
Foto: Fonet

 

Izvor: RTS

Kina je Kosovo stavila na dnevni red i predvidela sednicu 14. novembra, ali se pojedine zapadne zemlje tome protive, rekao je ministar Ivica Dačić, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

"Alternativa je glasanje o dvenom redu, ali se to nikada nije desilo", rekao je Dačić.

Dačić je istakao i da će Španija čvrsto ostati uz Srbiju u odbrani kada je reč o odbrani teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

"Nema šanse da EU postavi kao uslov za ulazak Srbije u Eu priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", kaže ministar.

Sa druge strane veliki je cinizam, kaže Dačić, kada neko ko je priznao Kosovo i time narušio osnovne principe međunarodnog prava, a to je nepovredivost granica, sada govori o tome da su to opasni principi koje mi predlažemno, brine se za granice Kosova koje nisu međunarodno utvrđene.

"Srbija zna šta joj je činiti, ostajemo na evropskom putu, samo moramo da budemo čvrsti u odbrani naših nacionalnih i državnih interesa", zaključio je Dačić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar