Dačić o pismu Haradinaja: Ako je tako, zašto ih nema u UN?

|   Info
Svesno zanemarujući činjenicu da su na Kosmetu prisutne i da deluju tri međunarodne misije - Unmik, Kfor i Euleks, premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj u utorak je poslao pismo predsednicima vlada svih država sveta u kojem je napisao da je dijalog "Kosova i Srbije dijalog između dve suverene države" i da za predmet "nema finalni status Kosova".
Foto: FoNet

Izvor: Večernje novosti

Povodom te tvrdnje, šef diplomatije Ivica Dačić za "Novosti" je ocenio da Haradinaj nije svestan situacije u kojoj se nalazi.

- Ako je to tako, što ne postanu članovi Ujedinjenih nacija, Interpola ili Uneska i što je 13 zemalja povuklo priznavanje, i zašto SAD i EU prihvataju da se traži kompromis? - rekao je za Dačić za Večernje novosti.

Haradinaj je u svom dopisu napisao i da je status Kosova utvrđen 17. februara 2008, proglašavanjem nezavisnosti, a da dijalog sa Srbijom za predmet ima normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije "međusobnim priznavanjem". Na svom fejsbuk-profilu ovaj kosovski političar napisao je da pismom koje je poslao želi da "okonča srpsku propagandu da su status i teritorija Kosova još na stolu".

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar