DEVETA MANIFESTACIJA „ZLATNI GLAS SABORA“ U REKOVCU: Pobednica je Mina Mladenić

|   Info
Pobednica je dobila nagradu od 40 hiljada dinara, a učestvovalo je 10 pevača. Manifestacija se održala u okviru pratećeg programa sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.
Pobednica 9. takmičenja je Mina Mladenić, Foto: TV Kopernikus

 

Manifestacija „Zlatni glas Sabora“ održana je po deveti put proteklog petka pod pokroviteljstvom Turističke organizacije opštine Rekovac, a manifestacija se održala u okviru pratećeg programa sabora „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“.

Nastupilo je 10 pevača iz različitih krajeva Srbije, a direktor Turističke organizacije opštine Rekovac, Momčilo Sretenović, zadovoljan je kako je protekla ovogodišnja manifestacija:

-Godinama unazad dolaze nam kandidati iz cele Srbije, a ove godine imamo takmičare iz Niša, Požarevca, Trstenika i Kraljeva. Nekada se takmičenje odvijalo na bini u Kaleniću, a zadnjih devet godina se održava u Rekovcu. Imali smo sjajne pevače. Jedna od njih je i Danica Krstić, koja je predstavljala Srbiju na ovogodišnjem „Eurosongu“, ona je jedan od pobednika ovog našeg festivala. Ova manifestacija svakako doprinosi širenju lepe i pozitivne priče o Levču –rekao je Sretenović.

Prvo mesto i nagradu od 40 hiljada dinara osvojila je Mina Mladenić iz Bitkovca, kod Kraljeva:

-Jako sam zadovoljna. Bila sam i prošle godine na ovom takmičenju, kada sam osvojila prvu nagradu publike i drugu nagradu žirija. Godinama pevam u KUD-u „Abrašević“, tu sam počela i već pet godina pevam izvornu muziku. Stvarno se trudim da negujem tu našu tradiciju –rekla je pobednica.

Drugo mesto osvojio je Veljko Đekić iz Knića, koji je osvojio i nagradu od 20 hiljada dinara:

-Ovo je nešto jako lepo. Bila mi je čast da učestvujem na manifestaciji koja neguje nešto izvorno i tradicionalno –rekao je Đekić.

Treće mesto osvojio je Miloš Perić iz Leskovca, kao i 10 hiljada dinara i isto toliko za najviše glasova od publike. Takmičenje je pratio žiri koji je predvodila Svetlana Azanja, etnomuzikolog, umetnički direktor Sabora i dugogodišnji urednik Radio Beograda. Pevače je pratio orkestar Udruženja muzičara „Ritam Šumadije“ iz Rekovca.

Dušan Miletić
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar