Dobri odnosi Srbije i Rusije

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas u razgovoru sa predsednikom ruske Dume Vječislavom Volodinom da su odnosi dve zemlje izuzetno dobri.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Rečeno je da su odnosi zasnovani na bliskosti dva naroda, tradicionalnom prijateljstvu, kao i kulturnoj i istorijskoj povezanosti.

Gojković i Volodin su se sastali na marginama sastanka predsednika parlamenata zemalja Evroazije u Turskoj i saglasili su se da postoji intenzivan i redovan politički dijalog, a da veliki doprinos odnosima daju predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Vučić.

Predsednica Skupštine Srbije je zahvalila na podršci Rusije na međunarodnom planu, kao i na razumevanju koje pokazuje za stavove Srbije, poštovanju međunarodnog prava i nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije.

Volodin je istakao da se odnosi dve zemlje dobro razvijaju, što je pokazao i nedavni susret Putina i Vučića, te ukazao da je na parlamentima da doprinesu razvoju kontakta i saradnje i na zakonodavnom nivou.

Gojković je izrazila očekivanje da će uskoro biti realizovana poseta predsednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Foto: FoNet

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar