Đurić: Srbija spremna da traga za istorijskim kompromisom

|   Info
Direktor Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je danas da će Srbija i Srbi imati više teritorija, novca i prava ako bude rešenja kosovskometohijskog problema, kao i da je država Srbija spremna da traga za istorijskim kompromisom.

 

Izvor: Fonet

Đurić je za današnju Politiku rekao da će rešenje biti isključivo takvo da popravlja sadašnji položaj srpskog stanovništva i Srbije.

„Dakle, Srbi u pokrajini svakako ne treba da očekuju da će Srbija učiniti bilo šta da im naškodi, iako mnogi kojima je stalo do vlasti, ali ne i do države, ujedinjenim snagama nastoje da stvore drugačiju sliku“, smatra Đurić.

Upitan koliko je blizu rešenje kosovskometohijskog problema, Đurić je istakao da je Srbija spremna da traga za istorijskim kompromisom, jer je jasno da bez njega nema ni trajnog mira ni stabilnosti.

Na pitanje da li će biti kompromisa, Đurić je odgovorio da nije optimista, ali da problem ne treba ostavljati nekom sledećem pokoljenju.

Đurić je, upitan o razgraničenju, rekao da se sva opozicija digla na noge zbog toga, ali da on nije video nijedan zdravorazumski argument kojim se može pobiti teza da je bolje imati nešto nego nemati ništa.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar