Etno koncert Caribrodskog orkestra

|   Život
Koncert će se održati 20. maja 2024. godine u 20 sati u Velikoj sali NKC-a
Foto: televizija Kopernikus

 

Caribrodski orkestar je osnovan 2010. godine Dimitrovgradu (Caribrodu), od strane muzičara entuzijasta, sa ciljem da se sačuva tradicionalna muzika ovog dela Balkana, sa posebnim naglaskom na interpretaciju muzike na lokalnom dijalektu.

Orkestar je više puta učestvovao u programima Radio Televizije Srbije kao i u programima Bugarskog nacionalnog radija. učestvuje u programima Javne Radio-televizije Srbije (RTS). Česti su gosti na manifestacijama posvećenim kulturi manjinskih zajednica, gde predstavljaju tradiciju Bugara iz Srbije.

2011. godine učestvuju na prestižnom međunarodnom festivalu narodne muzike „Pirin Folk" sa autorskom pesmom „Mila sestro Stara Planino" sa kojom osvajaju drugu nagradu publike.

2019. godine snimaju svoj prvi kompakt disk u Studiju Bugarskog nacionalnog radija, i sa njim postižu zapaženi uspeh.

U jesen 2023. godine održali su svoj solistički koncert i promociju kompakt diska u Prvom studiju Bugarskog nacionalnog radija.

Caribrodski orkestar neguje tradicionalnu muziku Balkana, i na ovom koncertu će pokazati svu lepotu ritmova i melodija Balkana, sa posebnim naglaskom na Srbiju, najavili su organizatori.

U program su uključene pesme iz Jugoistične Srbije, Zapadne Srbije, sa Kosova i Metohije, Crne Gore, Makedonije, Vojvodine i Bugarske. Pored toga, u program su uključeni i instrumentali koji se izvode na tradicionalnim instrumentima, (kaval, frula, truba, gajde, bisernica).

“Želja nam je da kroz ovaj program prikažemo svu šarolikost muzičke tradicije Srbije i Balkana uopšte”, poručuju iz Niškog kulturnog centra.

Članovi ansabla su: Aleksandar Vasov – glavni vokal, kaval, tamburica (bisernica), frula i gajde; Špira Tričkov – truba, frula i prateći vokal; Darko Petrov – harmonika; Dragoljub Pejčev – gitara i prateći vokal i Ivan Kirov – bas i prateći vokal.
Gosti programa biće Helena Stojanov, vokal i Milan Došen, kaval.

Promo NKC

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar