eZakazivanje upisa u prvi razred osnovne škole

|   Info
Elektronsko zakazivanje za testiranje i upis prvaka u osnovne škole počinje danas i roditelji na portalu eUprava mogu da koriste uslugu eZakazivanje i zakažu termin.
Foto: televizija Kopernikus

 

Izvor: FoNet, RTS

Ta usluga trebalo bi da omogući roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece, preneo je RTS.

Usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje biće dostupna do 10. jula 2020. godine, a preko aplikacije eUpis roditelji mogu upisati decu u školu, kao i "povući" neophodna dokumenata (iz matične knjige rođenih, evidencije prebivališta i iz IZIS o obavljenom lekarskom pregledu).

Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu ne donose nijedan dokument.

Izuzetno, ako je lekarski pregled obavljen pre 16. marta ove godine ili ako je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara, roditelj dostavlja školi lekarsko uverenje.

Upis učenika u prvi razred osnovne škole, u skladu sa zakazanim terminima, obavlja se od 1. juna do 20. jula 2020. godine. Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

Od 1. aprila roditelji imaju mogućnost da preko portala eUprava navedu u koju osnovnu školu na teritoriji Republike Srbije žele da upišu dete u prvi razred.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar