Globalna inicijativa za sticanje IT veština do kraja marta 2021. god.

|   Infotehno
Kompanije Majkrosoft, Linkedin i GitHub su 30. juna pokrenule globalnu inicijativu za sticanje veština kako bi pomogli ljudima širom sveta da ovladaju digitalnim veštinama.

 

Izvor: FoNet

Do 30. septembra se toj inicijativi pridružilo više od 10 miliona polaznika iz 231 zemlje i teritorije, a iz Srbije oko 9.000 ljudi.

Novi korisnici, uključujući i one iz Srbije, prijavili su se putem linka opportunity.linkedin.com, dodaje se u saopštenju.

Oni su bili u mogućnosti da, zahvaljujući Linkedin ekonomskom grafikonu, mapiraju više od 706 miliona profesionalaca, 55 miliona kompanija, 11 miliona ponuda za posao, 36.000 različitih veština i 90.000 škola na Linkedinu i da koriste podatke da bi pratili trendove kao što su obrasci traženih veština, novih radnih mesta i globalnog zapošljavanja.

Primena besplatnih alata je najvažniji deo ove inicijative, a ćim neko ovlada novom veštinom on je promoviše milionima potencijalnih poslodavaca i menadžera koji zapošljavaju i traže talente na Linkedinu.

Besplatni putevi učenja će biti dostupni do kraja marta 2021. godine na engleskom, francuskom, nemačkom i španskom, a uskoro i na japanskom jeziku, dodaje se u saopštenju.