Gojković: "Ne" Kosovu za Interpol

|   Info
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković zahvalila je danas predsedniku ruske Dume Vječislavu Volodinu na podršci Rusije Srbiji po kosovskom pitanju i naglasila kako je važno da se spreči učlanjenje Kosova u Interpol na predstojećem zasedanju Generalne skupštine te policijske organuzacije.
Foto: FoNet

 

Foto: FoNet

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, Volodin je rekao kako dve zemlje dele stavove o svim važnim pitanjima i da on ne vidi teme o kojima bi imali različite poglede i tumačenja i zahvalio na stavu Srbije da se ne pridružuje sankcijama protiv Rusije i što redovno istupa protiv sankcija Rusiji.

On je zahvalio i na poziciji Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope i dodao da je nedopustivo kršenje prava jednakosti nacionalnih delegacija i oduzimanje glasa, jer kada se oduzima mogućnost poslanicma da iskažu mišljenje time se krše osnovni principi parlamentrizma.

Volodin je rekao da se odnosi u sferi trgovine dobro razvijaju, jer je obim trgovinske razmene 2017. u odnosu na 2016. godinu porastao za 23 odsto, a u prvoj polovini ove godine za 10 odsto.

On je dodao i da je povećan broj turista koji dolaze iz Srbije u Rusiju i obrnuto, ukazavši kako je još jedan pokazatelj dobrih odnosa činjenica da u Srbiji više od 60.000 mladih uči ruski jezik.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar