Google pokrenuo platformu Stadia za striming video igara

|   Infotehno
Velika prednost Stadie što ne zahteva skupe konzole već je potreban Android uređaj (telefon ili tablet), Chromecast Ultra uređaj za prikaz na TV-u i stadia kontroler.

 

Google je objavio da u fazi pokretanja Stadia podržava Pixel 2, Pixel 3, Pixel 3a, i Pixel 4 serije telefona, Pixel Slate tablet,  Acer Chromebook Tab 10 i HP Chromebook X2.

Za igranje nije potrebno preuzimati igre već se one izvršavaju na Google serverima, ka korisniku se emituje samo slika a od korisnika primaju komande. Kvalitet prikaza zavisi od brzine internet konekcije, a maksimalan je 4K rezolucije sa 60 frejmova u sekundi.  

Google Stadia u ovoj fazi nije dostupna na našem tržištu, a cena u zemljama u kojima je moguće koristiti je 129 eura za tromesečno korišćenje servisa (u paketu sa Chromecast-om i kontrolerom).

Prva iskustva korisnika prete da ugroze ceo Google-ov projekat jer su prijavljeni problemi sa lošom rezolucijom, seckanjem prikaza i malim brojem video igara.
Iako prvi utisci nisu ispunili očekivanja, Google Stadia je značajan pomak u trendu striminga video igara koji će proizvođači nuditi naredne godine. Microsoft testira xCloud servis koji već ima 50 igara, a Sony obnavlja pet godina staru uslugu PlayStation Now, nudeći više od 800 igara za 9,99 US dolara mesečno.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar