Gradski štab za vanredne situacije o popuštanju mera

|   Info
Gradski štab za vanredne situacije zasedaće danas oko 15 sati, pošto nove uredbe Vlade Srbije budu objavljene u Službenom glasniku i doneće naredbe koje predviđaju popuštanje mera u našem gradu od večeras, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink, a saopštio Beoinfo.
Foto: Služba za saradnju sa medijima Vlade Srbije

 

Izvor: FoNet, TV Pink, Beoinfo

Vesić je istakao da odluka Gradskog štaba stupa na snagu odmah, tako da od večeras ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim objektima mogu da rade do ponoći radnim danom i do jedan sat posle ponoći vikendom, kako je bilo i pre epidemije.

Ugostiteljski objekti koji se nalaze van stambenih zgrada mogu da rade bez ograničenja na otvorenom, do jedan sat posle ponoći u zatvorenom prostoru, a trgovinske radnje mogu da rade non-stop, podsetio je Vesić.

Dozvoljeno je okupljanje do 500 osoba na otvorenom, a moguće je organizovati mature, svadbe, nastavu u prirodi i ekskurzije, uz poštovanje mera koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje, kao i kongrese i seminare za do 500 ljudi u zatvorenom prostoru.

Rekao je i da je festivale moguće organizovati uz posebno odobrenje Кriznog štaba koji će procenjivati koje mere su preduzete kako bi se učesnici zaštitili od virusa.

"Beograd će ovog leta živeti punim plućima", poručio je Vesić i najavio niz koncerata, manifestacija i pozorišnih predstava, kao i festivale Bir fest i Mjuzik Vik.

Istakao je da je u glavnom gradu vakcinisano 725.000 osoba, a očekuje da će u "narednih desetak dana" biti 700.000 revakcinisanih, što je, kako je rekao, više od 50 odsto punoletnih Beograđana.