Incident na stazi sprečio Borkovića da završi drugu trku

|   Sport
Dušan Borković nije uspeo da završi drugu trku na stazi TCR šampionatu u Mađarskoj. Srpski automobilista je pobedio u prvoj trci na Hunagoringu, ali je u drugoj odustao nakon sudara sa britanskim vozačem Džošom Fajlsom.
Foto: dusanborkovic.com

Borković je posle druge trke izjavio da je sam kriv za incident na stazi i da nažalost posle tog sudara nije mogao da nastavi takmičenje. Istakao je i da će u nastavku TCR šampionata morati da vozi vrlo taktično.

Dobra stvar za srpskog vozača je što i njegov najveći konkurent Askona nije osvojio bodove, pa je uspeo da zadrži drugu poziciju. Posle trke u Mađarskoj približio mu se Nađ. Borković je na Hungagoringu imao i veliku podršku srpskih ljubitelja automobilizma, kojima se nakon trke zahvalio.

“Nažalost, utisci nisu tako dobri kao posle prve trke. Imao sam taj incident s Fajlsom, za koji sam i ja kriv. Sreća u nesreći je što ni Askona nije osvojio bodove, ali se Nađ približio, pa ću do kraja sezone morati da vozim vrlo takticno. Plan mi je bio da završim trku, ali ovo je automobilizam i ovakve stvari se dešavaju. To su trke, bio sam brži, Fajls mi je smetao, osetio sam da mogu da ga prestignem, ali je on bio izuzetno defanzivan. Sad se spremamo za Asen na kome će Hjundaji opet dobiti višekilograma i neće nam biti nimalo lako. Bez obzira na sve, zahvalan sam na ogromnoj podršci srpskih navijaca ovde u Mađarskoj, svom timu i sponzorima i, pre svega, mom Pančevu”, izjavio je Borković.

TCR šampionat Evrope nastavlja se u Asenu 18. i 19. avgusta. Posle ovog dela, ostaju još dve etape – trkački vikendi u Monci i Barseloni.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar