Jačanje ekonomskih veza

|   Info
Očekuje se da razvoju ekonomskih veza doprinese i pojačana aktivnost Mešovite komisije za saradnju.
Foto: FoNet

 

Izvor: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Maroka Naser Burita saglasili su se danas da dobre političke odnose dve države ne prati adekvatan nivo privredne saradnje, uprkos odličnim mogućnostima u različitim oblastima.

Foto: FoNet

U saopštenju pres službe predsednika Srbije piše da je na sastanku rečeno da se očekuje da razvoju ekonomskih veza doprinesu i pojačane aktivnosti Mešovite komisije za saradnju, a najavljenja je i mogućnost otvaranja direktne avionske linije između dveju zemalja.

Burita je naglasio da je politika Maroka, kada je u pitanju poštovanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, nepromenjiva i da je protiv svake jednostrano proglašene nezavisnosti.

Vučić je, s tim u vezi, izrazio zahvalnost zbog dosledne politike i principijelnog stava Maroka o poštovanju normi međunarodnog prava.

On je rekao da će dve strane nastaviti da sarađuju u međunarodnim organizacijama u skladu sa svojim interesima, kao i da će uvek davati prednost mirnom rešavanju svih otvorenih pitanja i sukoba u svetu.

Burita je Vučiću preneo pozdrave kralja Muhameda VI, kao i njegov poziv da poseti Maroko, a Vučić je prihvatio poziv, sa željom da se poseta realizuje kada dve zemlje dogovore konkretne zajedničke projekte, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar