Jevtić: Blokade pokazatelj života Srba

|   Info
Blokade na putu, koje su sprečile predsednika Aleksandra Vučića da obiđe i selo Banje, pokazuju kakav je život tamošnjih Srba.
Foto: FoNet

Izvor: Tanjug

To je izjavio potpredsednik kosovske vlade Dalibor Jevtić i ocenio da je zato važna Vučićeva poruka da Srbija takve probleme želi da rešava na demokratski način i mirnim putem.

Prema njegovim rečima, blokade na putu, ka selu Banje, "samo su dokaz situacije i okolnosti u kojima Srbi danas žive, posebno Srbi u Metohiji", prenosi RTK2.

"To je još jedan dokaz svemu onome o čemu mi govorimo kada insistiramo na tome da se nađe kompromisno rešenje kako bi bili u prilici da trajno obezbedimo mir, da trajno izbegnemo situacije u kojima će Srbi biti okruženi, u kojima će Srbi biti u strahu da li će moći ili neće moći slobodno da se kreću", rekao je Jevtić.

Jevtić, inače i ministar za zajednice i povratak u ostavci, naglasio je da je predsednik Srbije sa skupa u Kosovskoj Mitrovici poslao jasnu poruku.

"Zato je važna i vrlo jasna poruka koju je predsednik Vučić uputio tokom skupa u Mitrovici, poruka da takve probleme želimo da rešavamo jedino na demokratski način i mirnim putem, a ne ratovima kao što je to činjeno u prošlosti", rekao je Jevtić.

On je dodao da su predstavnici srpskih vlasti upoznati sa svim problemima koji muče meštane sela Banje.

"Svakako je važno napomenuti da mi razumemo u kakvim okolnostima oni žive, da odlično znamo da nije bilo lako svih ovih godina i da je zato naša obaveza da radimo na tome da njima poboljšavamo uslove života, a da u političkom smislu radimo sve sa ciljem da obezbedimo i njima kao i svima ostalima mir, da im glavna tema razgovora bude način na koji će oni moći da rade, da privreduju i žive normalno kao sav normalan svet", poručio je Jevtić.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar