Jokić nadmašio Čemberlena! (video)

|   Sport
Srpski centar pomerio granice, zauzeo mesto u istoriji i oborio lični rekord, kada su u pitanju asistencije.
Foto: pixabay.com

Košarkaši Denvera upisali su prvenac u novoj sezoni NBA uz još jednu neverovatnu partiju Nikole Jokića, koju je okonačao trpl dabl učinkom. Nagetsi su savladali Hjuston rezutlatom 124:111, dok je srpski centar pomerio granice, zauzeo mesto u istoriji i oborio lični rekord, kada su u pitanju asistencije. 

Pored 19 poena i 12 skokova, Jokić je imao i 18 asistencija, čime je postao prvi centar još od 1968. i Vilta Čemberlena sa tolikim brojem dodavanja na jednom meču. 
Jokić je na kraju meča istakao da je ovaj učinak plod slobode koju je dobio od trenera Majka Melouna. 

Denver je odigrao tri izvanredne četvrtine tokom kojih je njihova prednost nad Rokitsima samo rasla, a u sve tri su postigli najmanje 34 poena. U poslednjoj su mogli da malo uspore, ali gosti iz Hjustona nisu imali šansi da se rezultatski vrate u meč. 

Marej je dodao 21 poen za pobedike, ali morao da napusti parket zbog povrede u trećoj četvrtini. Iako se tokom poslednje vratio na klupu, nije ulazio u igru. 

Hjuston je nastupio bez Vola, Kazinsai  Gordona, problem je korona, a najbolji  je bio Harden sa 34 poena, dok je Vud dodao 23.