Kancelarija: Amerikanac rekao da ceni zalaganje Vučića

|   Info
Predsednik Aleksandar Vučić primio je zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Pita Maroka, sa kojim je pričao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu.

Vučić je rekao, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima, da Srbija i SAD nastavljaju putem produbljivanja svojih bilateralnih odnosa i da su posete američkih zvaničnika dobra prilika da se podsetimo naših dugogodišnjih i plodonosnih veza, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

“Dvojica sagovornika su se saglasili da je stota godišnjica od kada se srpska zastava vijorila nad Belom kućom značajan jubilej i prilika da se obeleži prijateljstvo između srpskog i američkog naroda. Predsednik Vučić i zamenik pomoćnika državnog sekretara Maroko ocenili su da se pozitivan trend bilateralnih odnosa vidi kroz širok dijapazon zajedničkih interesa”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: B92

Kako se navodi, Vučić je istakao da ceni posvećenost i podršku američke administracije rešavanju pitanja Kosova i Metohije, jer on smatra da je postizanje stvarnog kompromisa sa Prištinom jedina garancija budućnosti Srbije i celog regiona.

“Američki zvaničnik Maroko je rekao da ceni zalaganje predsednika Vučića za mir i stabilnost u regionu i doprinos koji daje u međuetničkom dijalogu na Zapadnom Balkanu. On je dodao da Srbija preduzima značajne korake u borbi protiv ekstremizma i terorizma i da u toj oblasti vidi velike mogućnosti za saradnju dveju zemalja. Zamenik pomoćnika državnog sekretara je, takođe, naglasio da je Srbija ostvarila značajan napredak u reformama, neophodnim za pristupanje Evropskoj uniji”, zaključuje se.

 

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar