Koncert Libercuatro tango ansambla u Velikoj Sali Niškog kulturnog centra

|   Život
Koncert Libercuatro tango ansambla održaće se u subotu, 9. decembra u Velikoj Sali Niškog kulturnog centra od 19 sati.
Foto: Pixabay

 

Program "Neki novi tango" Libercuatro tango ansambla je baziran na savremenim tango kompozicijama renomiranih kompozitora kao što su Julian Peralta i Elbi Olalla, ali i popularnim numerama iz filmova Carlosa Saure i Roberta Gavaldona koje je ansambl premijerno izveo u tango aranžmanima. Dela Astora Piacole su neizostavna u projektima ovog ansambla, poručuju iz Niškog kulturnog centra.

Misija ansambla Libercuatro tango je da širem auditorijumu predstavi tango kulturu koja je 2009. godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa. Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga, kompozicije tango nueva Astora Piacole, kao i savremene tango kompozicije domaćih i argentinskih kompozitora. Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Srbiji i regionu, a karakteriše ga visok izvođački nivo, specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost.

Ansambl je nastupao na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Libercuatro tango redovno sarađuje sa kulturnim institucijama kao što su Centar za muziku Zadužbine Ilije M. Kolarca, Centar beogradskih festivala - Cebef,  Udruženje muzičkih umetnika Srbije, Muzička omladina Beograda itd. Ansambl takođe redovno sarađuje sa muzičkom redakcijom RTS. Snimao je i za mnogobrojne lokalne televizijske stanice. Članovi ansambla Libercuatro su članovi Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS) i World Music asocijacije Srbije.

Libercuatro tango ansambl čine: Ksenija Ristić (klavir, autor aranžmana), Aleksandar Mišović (vokal), Martina Dimić Radovanović (violina)  Branko Džinović (bandoneon) i Boban Stošić (kontrabas). Članovi ansambla su profesionalni muzičari, sa bogatim međunarodnim iskustvom. Članovi su Simfonijskog orkestra RTS, Beogradske filharmonije.

Ulaznice za ovaj koncert prodaju se po ceni od 500 dinara u Knjižari NKC-a i Indigo knjižari.

Foto: Niški kulturni centar - promo

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar