Korovača nezamenljiva u čišćenju dvorišta

|   Život
Janko Šuster iz Šida svoje penzionerske dane provodi aktivno i korisno:bavi se naivnim slikarstvom a kada odloži štafelaj i četkice svoj skroman budžet dopunjava izradom metli od korova. Sama izrada iziskuje malo vremena,veštinu i potreban alat:

Njeno mesto obično je negde sa strane, u ćošku sobe ili dvorišta. Ipak, kada govorimo o čistoći svog doma ona je nezamenljiva-njeno veličanstvo metla! Postoje razne:veće, manje, od sirka, plastične a ovog puta donosimo priču o onoj, na izgled tako jednostavnoj -korovači! Sam postupak pravljenja traje oko 15 minuta ali za dobru metlu potrebna je kvalitetna sirovina.Iz tog razloga naš sagovornik, sedamdesetogodišnji Janko Šuster u svojoj bašti sadi korov! Kada biljka naraste potrebno je dobro osušiti i  pripremiti za finalni  proizvod.
  Sama izrada ne zahteva puno vremena ali je zato potrebna veština, alat i snažne ruke. Kišni, jesenji dani idealni su za pravljenje metli. Dnevno čika Janko napravi i po trideset komada ali tada ostaju žuljevi na dlanovima kao tragovi napornog rada. Svoje proizvode prodaje na pijaci a kupci imaju različite zahteve.  Metle su tražena roba tokom  cele godine a najviše se prodaju početkom jeseni, kada lišće opada. Naravno, u današnje vreme postoje modernije, dizajnom lepše međutim,  kada je  u pitanju čistoća eksterijera korovača  je nezamenljiva - kaže naš sagovornik.