Kosovska policija: Ubijen jedan od napadača

|   Info
Kosovska policija (KP) saopštila je danas da je jedan od napadača na kosovsku policiju ubijen, navodeći da je situacija na severu i dalje napeta, javlja RTK na albanskom.
Foto: FoNet/AP

 

Izvor: FoNet, RTK

Policija ističe da se "sporadični napadi kriminalnih grupa i dalje nastavljaju i da je kosovska policija, u samoodbrani odbrani građana tog područja, bila prinuđena da odgovori kriminalnim grupama".

U međuvremenu, policija je pozvala građane da koriste alternativne granične prelaze jer su iz bezbednosnih razloga zatvorili dva granična prelaza na severu - Jarinje i Brnjak.

"Profesionalni napadači u značajnom broju, maskirani i uniformisani u različitim uniformama, naoružani teškim naoružanjem, granatama, vojnim oruđem (zoljama), oklopnim vozilima, koriste različite prostore i privatne objekte, uključujući u i okolinu manastira u Banjskoj", navodi u saopštenju Kosovska policija.

Nastavlja se saradnja i koordinacija KP sa nadležnim domaćim i međunarodnim institucijama, u cilju održavanja reda i javne bezbednosti, dodaje se u saopšštenju.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar