Mali sa Hilom o Reformskoj agendi u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan

|   Info
Ministar finansija Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa američkim ambasadorom u Beogradu Kristoferom Hilom o Reformskoj agendi u okviru Plana rasta za Zapadni Balkan, pripremama Srbije za organizaciju izložbe Ekspo 2027, kao i o nastavku reformske politike tokom procesa evropskih integracija.
Foto: FoNet/Ministarstvo finansija

 

Izvor: FoNet

Mali je istakao da Srbija ostaje na svom već trasiranom evropskom putu, te da će u godinama u kojima će još morati da čeka na punopravno članstvo u Evropskoj uniji i jedinstveno evropsko tržište, koristiti sada dostupna tržišta putem sporazuma o slobodnoj trgovini koji su, kako je rekao, podigli atraktivnost srpskog tržišta za investitore, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Mi imamo svoju agendu rasta koju ćemo nastaviti da sprovodimo. Do 2027. ćemo još puno toga uraditi, uz već postignutu makroekonomsku stabilnost i ekonomske parametre koji nam pokazuju da vodimo dobru ekonomsku politiku“, rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, investitori region Zapadnog Balkana posmatraju kao celinu, a Srbiju već doživljavaju kao zemlju sa investicionim rejtingom, što seodražava i na cenu državnih obveznica.

"Investicioni rejting je naš prioritet i očekujemo i tu zvaničnu potvrdu našeg ekonomskog razvoja“, poručio je Mali.

Mali je istakao i da je za dobru ekonomsku politiku zemlje neophodna kredibilnost i konstruktivnost ljudi koji njom upravljaju, a ocenio je da je Srbiji ranijih godina upravo to nedostajalo za ekonomski razvoj.

"Za rast je neophodno da imate lidere sa vizijom, i Srbija to konačno ima u predsedniku Aleksandru Vučiću", rekao je Mali, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Mali je ocenio da predstoje jako teška vremena, ali će Srbija, kako je rekao, dati sve od sebe da i takve godine prebrodi bez prevelikih ekonomskih turbulencija.

"U prethodnih nekoliko godina smo pokazali da imamo stabilnost i da to možemo“, naglasio je Mali, koji je upoznao Hila i sa velikim infrastrukturnim planovima izgradnje, poput novog mosta preko Save, novog tunela u centru Beograda, Opere, rekonstrukcije šest muzeja...

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar