Niški bazeni bezbedni za kupače

|   Info
Voda na bazenima u Nišavskom i Topličkom okrugu ispravna je i bezbedna za kupače pokazale su analize Instituta za javno zdravlje u Nišu. Stručnjaci napominju da na očuvanje kvaliteta vode utiče i ponašanje samih kupača. Načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta Snežana Gligorijević upozorava da kupači ne bi trebalo da preskaču dezinfekcione barijere.

Posetioci niških bazena mogu da se kupaju bez bojazni da će dobiti neku infekciju ili osip, jer za kvalitet vode u njima garantuje Institu za javno zdravlje u Nišu. Međutim, važno je voditi računa o lićnoj higijeni, a stručnjaci apeluju da se deca ne kupaju bez nadzora roditelja ili staratelja.

Ispravnost vode na Čairskom bazenu u Nišu vrši se na svaka dva sata u toku dana, a po potrebi i češće kažu zaposleni na ovom bazenu. Za kupače Čairskog bazena brine spasilačka služba i na svakom bazenu nalaze se posebna obaveštenja o dubini i načinu korišćenja.

Iz Instituta za javno zdravlje podsećaju i da od prošle godine važi novi Pravilnik o kontroli bazenske vode koji je tolerantiji i bazenska voda se više ne gleda kao voda za piće. 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar