Niški Radnički počeo pripreme sa novim trenerom

|   Sport
Niški Radnički je poranio sa početkom priprema za narednu sezonu. U klubu sa Čaira predstavljen je i novi trener Nikola Trajković, od kog se očekuje da pomogne u želji da nova sezona bude uspešnija od nedavno završene u kojem je tim jedva izborio opstanak u Superligi.
Foto: TV Kopernikus

Nekadašnji pomoćnik Radoslava Bataka, Trajković je u prethodnom periodu radio kao trener u Malemeu, najtrofenijem švedskom klubu.

"Dobro znam u koji sam klub došao, ja jesam radio u inostranstvu, ali odlično poznajem prilike u našem fudbalu. I te kako mi je poznato šta znači ime Radničkog, pogotovo kroz istoriju. Međutim,  možda je ovo pravi momenat da se okrenemo budućnosti, a ne prošlosti. Ne zato što mislim da prošlost bila nedovoljno dobra, naprotiv, mislim da je bila sjajna i da nam daje obavezu više da nastavimo da radimo. Okolnosti u fudbalu su se promenile, mislim da realnije treba da sagledamo sve i da se od danas okrećemo samo budućnosti", kaže novi šef stručnog štaba Radničkog.

Govoreći o ciljevima kluba u narednoj sezoni, Trajković je bio vrlo direktan i ambiciozan:

"Ciljevi uvek moraju da budu visoki. Dobro sam sagledao igrački kadar i situaciju u klubu, znam sa kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetne fudbalere, veliki potencijal u napadu. Odradili smo  analizu prošle sezone, znamo šta je bilo dobro, a šta bi moglo i moralo bolje. Ja ću svim igračima dati priliku i nadam se da ćemo do polaska na pripreme imati konačnu sliku. Ono što želim od prvoga dana je da igračima usadim pobednički mentalitet. Pokušaćemo da igramo brži i ofanzivniji fudbal, takve ću igrače i tražiti za pojačanja. Takođe, moramo da vratimo poverenje u klub, ukoliko uspe sve ono što želim, vratićemo i publiku na Čair. Bez navijača ovaj klub je ništa, a Niš zaslužuje ekipu koja će se boriti za vrh. Moja želja je da se Radnički bori za Evropu"

Nakon takozvane prozivke, ekipa Radničkog počela je pripreme za novu sezonu. Uskoro se očekuju i pojačanja u timu. Stručni štab Nikole Trajkovića predvodiće Vladimir Đorđević, za golmane će biti zadužen Igor Pavlović, kondicioni trener biće Đorđe Ćoralić, a ovom timu će se sledeće nedelje pridružiti još jedan trener, koga će Trajković imenovati naknadno.

 

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar