Noći istraživača u Nišu 29. i 30. septembra

|   Život
Ove godine četrnesta „Evropska noć istraživača", pod sloganom „Svetlost nauke" biće održana 29. i 30. septembra, od 16 do 22 časa u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu, Inđiji, Pirot, Čačku, Kruševcu, Trsteniku, Prijepolju, Novoj Varoši, Priboju, Leskovcu, Ranovcu, Kikindi, Šabcu, Negotinu, Zaječaru, Jagodini, Ćupriji, Paraćinu, Svilajncu, Despotovcu i Rekovcu.
Foto: Pixabay

 

Naučnici i istraživači iz najrazličitijih oblasti biće na istom zadatku, da popularizuju nauku i učine je zanimljivom svakom posetiocu, najavili su organizatori. Na sajtu https://www.nocistrazivaca.rs/ je dostupan celokupan program ovogodišnje manifestacije.

Ljubitelji nauke moći će da uživaju u radionicama, izložbama, eksperimentima, kvizovima, virtuelnim šetnjama, razgovorima sa naučnicima, predavanjima na četiri lokacije u Nišu: Delta Planet, Narodni muzej, Univerzitetska biblioteka "Nikola Tesla" i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Slogan ovogodišnje manifestacije, „Svetlost nauke", prati glavnu temu manifestacije - nauka za javnost, čime organizatori žele da ukažu na važnost popularizacije nauke i približavanja nauke i naučnih dostignuća što široj publici.

Evropska noć istraživača u Srbiji finansirana je iz programa "HORIZON EUROPE" koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru potprograma Marija Sklodovska-Kiri. U ovogodišnju manifestaciju, koja se u Srbiji realizuje kroz dva projekta, uključeno je 24 grada iz cele Srbije, poručuju iz EU info kutka u Nišu.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar