Obeležen Dan vojnih veterana

|   Info
Ministar odbrane Miloš Vučević poručio je danas, na svečanosti povodom Dana vojnih veterana, da treba da se setimo njihovog pobedničkog huka i juriša, pobedničke vere, nesalomivog herojstva i slave.
Foto: FoNet/MOD

 

Izvor: FoNet

Dan vojnih veterana – 4. decembar, obeležava se u znak sećanja na 1912. godinu, kada je potpisano primirje u Prvom balkanskom ratu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kada su jednom krenuli, ovi div junaci nisu stali sve do Jadranskog mora. A krenula je cela Srbija. Javili su se dobrovoljci iz Vojvodine, Bosne i Hercegovine, Dalmacije, molili su da ih prime, kako se pevalo, u redove srbijanske, da i oni daju doprinos, izjavio je Vučević.

On je rekao da je srpski vojnik izrastao iz naroda, spreman na žrtvu i besprekorno izdržljiv, dobro opremljen savremenim naoružanjem i disciplinovan, s domaćim starešinskim kadrom, zbog čega je bio spreman da poleti.

Vučević je poručio da je važno da se sećamo, znamo i pamtimo, da smo složni mogli sve i da ljubav prema otadžbini ujedinjuje, prašta i pobeđuje.

Toj ljubavi danas moramo biti odani i posvećeni, verni i zakleti. Neka u našim srcima gore pećka kandila i molitve za našu otadžbinu, kao nekad. Vojnim veteranima dugujemo slobodu i odajemo poštu besmrtnom nebeskom stroju palih predaka, izjavio je Vučević.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar