"Odnosi Srbije i Japana idu uzlaznom putanjom"

|   Info
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Japana Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi dve države veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete japanskog premijera Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.
Foto: Fonet

Izvor: Tanjug

Tom prilikom ambasador Japana zahvalio je premijerki, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koju je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile ovu zemlju, dok je Brnabićeva istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana.

Premijerka je podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada Japana, ali i građani svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine.

Sagovornici su se, kako se navodi, složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima, zaključujući da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i nove investicije.

Zaključeno je da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar