Održan četvrti Međunarodni džudo turnir u Jagodini

|   Sport
U generalnom plasmanu, drugo mesto pripalo je “Iponu” iz Pirota, a treće “Kobri” iz Smederevske Palanke. Učestvovalo 367 takmičara iz 39 klubova iz Srbije, Crne Gore i Bugarske. Pokrovitelj takmičenja je grad Jagodina
Foto: TV Kopernikus

 

Sportsko udruženje “Akademik” iz Smedereva osvojilo je šampionsku poziciju u generalnom plasmanu na četvrtom međunarodnom takmičenju u džudou “Jagodina open”. Ono je održano u Hali sportova “JASSA” u Jagodini protekle subote.

Vicešampionska pozicija pripala je Klubu “Ipon” iz Pirota”, dok se na trećem mestu našao Klub “Kobra” iz Smederevske Palanke.

-Ove godine imali smo 367 učesnika iz 39 klubova. Učešće su uzele tri zemlje: Srbija, Crna Gora i Bugarska. Potrudili smo se da budemo dobri domaćini, a gradska uprava nam je mnogo pomogla, bez njih ne bi mogli da organizujemo ovo takmičenje. Nadam se da su svi zadovoljni –rekao je Boban Živković, trener Džudo kluba “13. maj” iz Jagodine, koji je inače i organizator takmičenja.

Turniru je prisustvovao i predsednik Džudo saveza Centralne Srbije Mirsad Nurkić.

-Mi smo tradicionalno u Jagodini zadnjih par godina i kao Centralna Srbija podržavamo pre svega klubove koji rade sa mladom decom, a to je „13. maj“ iz Jagodine. Kao i do sada, pokazali su se kao odlični organizatori i nema razloga da ne nastave ovu tradiciju. Ovo je skup omladine i nešto što je vrlo poželjno danas da se vidi sa ovolikim brojem dece. Tu su i treneri koji rade sa njima, ne samo za Srbiju, nego i za okolinu –rekao je Nurkić.

Turnir je svečano otvorio Zoran Gligorijević, sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza. On je istakao da je grad i ove godine pružio punu podršku takmičenju: kako organizacionu, tako i finansijsku.

-Grad Jagodina čini napore da bude prepoznatljiv kao grad sporta i svakako da ovakve manifestacije sa takmičarima iz zemlje i inostranstva još više ulepšavaju tu sliku. Zahvaljujem se takmičarima, kako iz Srbije tako i iz Crne Gore i Bugarske što takmičenje ima međunarodni karakter. Moramo da pohvalimo i Džudo klub “13. maj” kao organizatora takmičenja. To je jedan veoma stabilan klub, punopravan član Sportskog saveza, na redovnom je budžetu grada i njegovi takmičari sve to vraćaju dobrim rezultatima –rekao je Gligorijević.

Pored šampionske pozicije u generalnom plasmanu, Sportskom društvu “Akademik” pripala su prva mesta kada su ženske ekipe u pitanju, kao i kada su muške i ženske ekipe starijih poletaraca u pitanju. U kategoriji dečaka pionira, prvo mesto osvojio je Klub “Hadž Dimitar” iz Bugarske, a kada su devojčice u kategoriji pionira u pitanju, prvo mesto osvojio je Klub “Žandarmerija” iz Beograda. U kategorijama starijih muških i ženskih pionira trijumfovao je Klub “Aleksinac” iz Aleksinca.

Klubovi koji su osvojili prva tri mesta nagrađeni su peharima i medaljama, a Džudo klub “Jagodina” osvojio je po tri zlata i srebra, četiri bronze i pet prvih mesta.

D.M.
 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar