„Orlovi“ prokockali pobedu

|   Sport
Košarkaška reprezentacija Srbije porazom je okonačala prvi deo takmičenja u kvalifkacijama za naredno Svetsko prvenstvo. Nemačka je slavila u prepunom “Spensu” pobedivši posle serije u završnici rezultatom 88:81.
Foto: Fonet

Ne računajući poslednja dva minuta, izabranici Aleksandra Đorđevića igrali su sasvim solidno i gotovo sve vreme držali neugodnog rivala na distanci. Na dva i po minuta pre kraja, Jelovac je pogadio trojku za vođstvo Srbije od 79:75, a posle još jedne dobre odbrane, u narednom napadu Todorović povećava na “plus šest“ – 81:75. Međutim, umesto sigurnog finiša i privođenja posla kraju usledio je neverovatan šok za domaću publiku.

Nemačka se u potpunosti vratila u igru posle tajm-auta, u poslednjih 120 sekundi pogađala je iz svih pozicija i na kraju zahvaljujuči seriji 13:0 stigala i do druge pobede nad Srbijom u ovim kvalifikacijama.

Marjanović je bio najefikasniji u našem timu sa 22 poena i 11 skokova, Jelovac 19 poena i devet skokova, a Milutinov se zaustavio na 16 poena.

Pobedničku ekipu pred vodili su Šreder sa 21, Kleber i Bencing sa po 16 poena.

Sada se prve tri selekcije iz naše grupe ukrštaju sa tri prvoplasirane iz Grupe H, a to su Grčka, Estonija i Izrael. Iz te novoformirane grupe tri prvoplasirane idu na Svetsko prvenstvo.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar