PEŠKE OD ŠIDA DO HILANDARA

|   Život
Ivan Mladenović iz Šida krenuo peške do Svete Gore.

Šiđan Ivan Mladenović koji je javnosti poznat po obilasku sveta biciklom, ovog puta se odlućio za nešto drugačiju avanturu. Protekle subote krenuo je peške iz Šida do Svete Gore I manastira Hilandar. Pred njim je više od 1.500 kilometara i put od mesec i po dana. Ovaj čovek je pravi primer sportskog I avanturstičkog duha, ali pored toga je I veliki humanista. Ivan na svojim putovanjima širi svest ljudima o deci koja su obolela od raka i na taj način ih podstiče da pošalju poruku koja će možda baš nekom detetu vratiti osmeh na lice.
Jedna od organizacija u Srbiji koja pomaže deci koja se leče na dečijem odeljenju na Institutu Onkologije i Radiologije Srbije je Udruženje “Uvek sa decom” iz Beograda. Ivan je od svog prvog putovanja počeo da sarađuje sa njim I da ga promoviše. Samim tim doprineo je mnogo kada su novčana sredstva u pitanju.
Danas je najteže biti čovek. Ali život nam pruža svakog dana priliku da se okrenemo dobroti I humanosti, jer niko nikad nije postao siromašan dajući  drugima.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar