PlayUK 2020 u Beogradu: Izložba video igara u KC Grad

|   Infotehno
U Beogradu će od 24. do 26. januara u Kulturnom Centru Grad biti održana interaktivna izložba zanimljivih i uzbudljivih video igara koje dolaze iz Velike Britanije.

 

Izložbu će podtsviti dvojica škotskih kustosa, čuvenih u svetu digitalnih igara kao We Throw Switches, piše u saopštenju Kulturnog centra Grad.

Ova izložba je deo PlayUK festivala – British Council programa koji će se u ovom izdanju fokusirati na video igre, gejming kulturu i približavanje britanske i ovdašnje gejming scene uz povezivanje kreativaca koji stvaraju u ovoj oblasti. PlayUK 2020. će činiti brojni susreti i razmene iskustava kreativaca koji stvaraju u ovoj oblasti - a publiku očekuje zanimljiv program u okviru PlayUK izložbe video igara, koji će pokazati umetničku stranu gejminga i, naravno, pružiti vrhunsku zabavu.  

Spajanjem nezavisnih produkcija, interaktivnih narativa i iskustva sa puno emocija, izložba će sadržati kombinaciju nadolazećih izdanja i igara prepoznatih na izložbama i festivalima širom sveta, ukazujući na širinu i kvalitet rada koji stvaraju umetnici i proizvođači video igara iz Velike Britanije.

Igre koje su odabrane predstavljaju proizvod velikog broja kreativaca i dizajnera. Neki od prikazanih naslova (poput West of Dead i PHOGS) kao budući komercijalni naslovi, koji izlaze iz nezavisnih britanskih studija, biće jedna od tema razgovora ove izložbe; dok su druga, intimnija iskustva (poput „The Things We Lost In The Flood" i „Can Androids Pray), mogu izmeniti mišljenja ljudi o tome šta video igre predstavljaju za njih.

Konačno, izložba će takođe sadržati niz interaktivnih igara britanskih umetnika koje posebno dizajnirane tako da ne postoje u dnevnim sobama ili zatvorenim, privatnim okruženjima ljudi, već u javnim, otvorenim prostorima. Ovi naslovi (kao što su Linewobbler i Mi Face When) zamagljuju liniju između tradicionalne video-igre i interaktivne umetnosti, govoreći o društvenoj tradiciji igara, ali sa potpuno modernim konceptima i dizajnom.

Ulaz na izložbu je besplatan.

PlayUK je platforma British Council-a koja ima za cilj da podrži kreativnost u digitalnom svetu, ponudi pristup novim veštinama i znanju kao i da kreira i ojača interakciju umetnosti i tehnologije. Kroz stvaranje veza između umetnosti i IT sektora i povezivanje profesionalaca iz Velike Britanije i zemalja zapadnog Balkana, ovaj program se bavi temama kao što su programiranje, gejming, virtualna stvarnost (VR), proširena stvarnost (AR), animacija, interaktivni sadržaj i narativni dizajn.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar