Poslanici nastavljaju rad, utvrđuju dnevni red

|   Info
Skupština Srbije nastaviće danas sa radom utvrđivanjem dnevnog rada aktuelne sednice.
foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

Zbog nedostatka kvoruma, taj posao je prekinut juče popodne, a do tada je opozicija obrazložila oko 60, od oko 170 podnetih predloga za dopunu dnevnog reda.

Među predlozima za dopunu dnevnog reda bile su izmene i dopune različitih zakona, kao i formiranje više anketnih odbora, ali su oni odbijeni.

Na dnevnom redu sazvane sednice su izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine i više međudržavnih sporazuma.

Poslanici će razmatrati Sporazum vlada Srbije i Hrvatske o saradnji u oblasti zaštite životne sredine i očuvanja prirode i Sporazum o očuvanju afričko-evroazijskih migratornih ptica vodenih staništa.

Pred poslanicima je i potvrđivanje Protokola o održivom transportu uz Okvirnu konvenciju o zaštiti i održivom razvoju Karpata, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o očuvanju populacija slepih miševa u Evropi.

Među 12 tačaka dnevnog reda je i Predlog odluke o prestanku funkcije predsednika Osnovnog suda u Somboru koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, kao i utvrđivanje sastava stalnih delegacija Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije koje su podnele poslaničke grupe Srpske radikalne stranke, Socijaldemokratske partije Srbije i Dosta je bilo.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar