Prijateljski odnosi Srbije i Češke

|   Info
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i novi ambasadora Češke u Srbiji Tomaš Kuhta konstatovali su da bliski i prijateljski odnosi između naših dveju zemalja imaju dugu istorijsku tradiciju.
Foto: Fonet

 

Izvor: Tanjug

U srdačnom razgovoru istaknuta je spremnost za njihovo dalje produbljivanje i jačanje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Razmenjena su i mišljenja o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, pitanju Kosova i Metohije i multilateralnoj saradnji.

Izraženo je zadovoljstvo što dve zemlje ostvaruju intenzivan i kontinuiran politički dijalog, kao i očekivanje da će predstojeće bilateralne posete na visokom i najvišem nivou pružiti dodatni podsticaj daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje između Srbije i Češke.

Ministar Dačić zahvalio je na kontinuiranoj podršci Češke procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, kako kroz zalaganje u okviru EU, tako i u okviru Višegradske grupe.

Tokom razgovora je konstatovano da postoje brojne mogućnosti za dalje intenziviranje svih vidova saradnje od obostranog interesa, posebno u oblasti privrede.

U vezi sa tim, ambasador Kuhta je naglasio da su češki privrednici prepoznali potencijale za saradnju u oblasti ekonomije i ukazao na interes čeških investitora da nastave da ulažu u Srbiji, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar