Rekonstrukcija škole u Sotu

|   Info
Već od drugog polugodišta učenici Osnovne škole „Sremski front“, područnog odeljenja u Sotu nastavu će pratiti u lepšoj, delom rekonstruisanoj školi .Sredstva za radove izdvojila je opština Šid
Foto: televizija Kopernikus

 

Na objektu  Osnovne škole „Sremski front“, područnog  odeljenja u Sotu privode se kraju radovi rekonstrukcije koji se odnose na popravku  dela spoljašnje fasade, izmene oluka kao i uređenje toaleta.Nakon dužeg perioda, učenici ovog područnog odeljenja imaće bolje uslove za rad, kazala je direktorka ove ustanove Slađana Ljubojević.

Podsetimo, tokom protekle godine je  u ovom objektu nabavljena  nova peć čime je konačno   rešen i višegodišnji  problem grejanja a stari dotrajali prozori zamenjeni su novim. Inače, zbog  nastale situacije prouzrokovane  pandemijom u selu je realizovan samo deo planova za ovu godinu, kaže predsednik Saveta mesne zajednice Sot, Nemanja Ursuz i nada se  da će predstojeća godina  biti uspešnija. On se ujedno zahvalio loklanoj samoupravi na izdvojenim sredstvima za rekonstrukciju škole. Rekonstrukcija se odvija se po etapama a za  prethodno navedene  radove opština Šid  je izdvojila 600 hiljada dinara.