Repertoar Pozorišta lutaka u Nišu

|   Život
Pozorišta lutaka će ove sedmice izvesti tri predstave, dve na matičnoj sceni i jednu na Trgu Republike u Niškoj Banji.
Foto: televizija Kopernikus

 

Četvrtak 17. jun, 18.00, scena Pozorišta lutaka
„Kornjača i zec“

Sem i Džim su poslednji predstavnici svojih porodica u hiljadugodišnjoj raspravi o tome ko je brži, zečevi ili kornjače. Obojica tako nadmeni i ponositi, nalaze se jednog dana na proplanku šume kako bi jednom za svagda trkanjem rešili ko je brži. Kada se trka, u kojoj obojica pobeđuju, završi, shvataju sav besmisao njihove rasprave i uviđaju da su prijateljstvo i sloga mnogo bitniji od ikakve trke.

Predstavu je režirao David Alić, a uloge tumače Dejan Gocić i Toma Bibić.

Subota, 19. jun, 18.00, Trg Republike Niška Banja
„Patkica Žutkica“

Predstava „Patkica Žutkica“ nastala je po motivima priče „Gušče“ Nine Gernet i namenjena je najmlađoj publici. Na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem. Predstava im omogućava sa dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki.

Predstavu je režirao Dejan Gocić, koji pored Jelene Đorđević i Tome Bibića tumači jednu od uloga.

 Nedelja, 20. jun, 11.30, scena Pozorišta lutaka
„Tri praseta“

Moderna priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu. Tri praseta – Bucko, Mucko i Gucko žive bezbrižno ne sluteći da im se može dogoditi bilo kakvo zlo. Cvetna livada je njihovo omiljeno mesto za igru. Međutim, na tri “dobra zalogaja“ oko baca zloćudni i proždrljivi vuk. Ali tri praseta su uspela da se spasu. U nameri da doskoče vuku, odlučuju da svako od njih sagradi svoju kućicu. Jedno prase je napravilo kućicu od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Dve kućice, od slame i pruća, vuk je uspe da ponovo poruši. Ali treća se pokazala kao preveliki zalogaj čak i za tako opasnog “stvora“ kao što je vuk. Došao je kraj stalnom bežanju. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Slobodan Miljković i Dejan Gocić.