ŠABAC: "Sava park" - imaginarno projektno čedo gradonačelnika Nebojše Zelenovića

|   Info
Jedna od šesnaest političkih, predizbornih poslastica 2016. godine, u vidu kapitalnih investicija bio je i “Sava park”. Svojevrsno projektno čedo gradonačelnika Nebojše Zelenovića, nastalo na prvobitnoj zamisli bivšeg gradonačelnika Miloša Miloševića o elitnom naselju, trebalo je da prostor između Save i gradskog jezgra, pretvori u zonu zelenila, sporta i rekreacije. Od toga ostala je, kako je istakao poverenik GO SNS u Šapcu dr Aleksandar Pajić samo “šarena laža” za sugrađane.

Sava i dalje teče svojim tokom dok je u Šapcu, gradu koji se predstavlja kao slobodarski, kako ističu članovi Zajedno za Srbiju i njihovi puleni, sve “med i mleko”. Jedna od šesnaest političkih, predizbornih poslastica, u vidu kapitalnih investicija bio je i “Sava park”.  Svojevrsno projektno čedo gradonačelnika Nebojše Zelenovića,  nastalo na prvobitnoj zamisli bivšeg gradonačelnika Miloša Miloševića o elitnom naselju, trebalo je da prostor između Save i gradskog jezgra, kojim je obuhvaćena bivša deponija “Dudara”, poljana Mihajlovac, zona bivše kasarne, pretvori u zonu zelenila, sporta i rekreacije. Od toga ostala je, kako je istakao poverenik GO SNS  dr Aleksandar Pajić, samo “šarena laža” za sugrađane.
- Projekat je na Skupštini grada u martu mesecu 2016. godine izlagala gopođa Milena Zindović koja je bila direktor Javnog urbanističkog preduzeća "Plan" Šabac. Danas, u septembru mesecu 2018. ne postoji više JUP "Plan" Šabac. Više ne radi u gradu Šapcu Milena Zindović, a "Sava park" apsolutno nije započet – kaže dr Aleksandar Pajić.
Od elitnog šabačkog naselja  sa marinom, koje je promovisano još za vreme bivšeg gradonačelnika Miloša Miloševića i to u 3D tehnici, do “Sava Parka” pompezno predstavljenog sa hvalospevima na Skupštini grada Šapca 2016. godine, ostala je samo animacija kao jedini svedok neuspelog pokušaja obmanjivanja Šapčana i šire javnosti.
- "Sava park" vrednosti dvesta miliona dinara  posebno je  promovisan 4. 03. 2016. godine. Zašto govorim o datumu? Zato što je to bilo četrdeset pet dana pred lokalne izbore u gradu Šapcu kada je Nebojša Zelenović na Skupštini grada bukvalno urlao za govornicom govoreći da je to jedan od najvažijih kapitalnih projekata u Šapcu, da će Sava i priobalje biti kompletno rekonstruisano, da će biti uređeno 35 hektara za razne namene. Sada je 2018. godina i, naravno, da ništa od tih kapitalnih projekata nije ni započeto ni sprovedeno – ističe Blaža Knežević, narodni poslanik.
Na površini od 350 hektara, od Novog mosta do Kočinog kanala, nema izgrađenih terena, trim, biciklističkih  i staza za jahanje. Sve je skoro kao što je nekada i bilo. Nema elitnog naselja, nema parka, ali zato ima revoltiranih Šapčana kojima i ova izmaštana  priča nikada “nije pila vodu”.
- Skeptik. Ne verujem. Daj Bože, ali teško. Svašta obećavaju ali ništa ne ispune - samo su neke od reakcija zaljubljenika u Savu.
Poznavaoci prilika na šabačkoj političkoj sceni ističu da će proći dosta vode ispod Savskog mosta koja neće ugledati grandioznu zamisao gradonačelnika Nebojše Zelenovića. “Sava park” ostaće samo nerealizovana kapitalna investicija na dobro poznatom papiru šabačke lokalne vlasti.

Foto: televizija Kopernikus

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar