Šapić: Važno da izbori budu što pre kako bi Beograd funkcionisao u punom kapacitetu

|   Info
Predsednik Privremenog organa grada Beograda i potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da Privremeni organ funkcioniše od novembra i nastaviće do novih izbora, zbog čega bi bilo važno da oni budu što pre kako bi Beograd funkcionisao u punom kapacitetu.
Foto: FoNet/Aleksandar Barda

 

Izvor: FoNet, TV Pink

Nadam se da će novi izbori biti što pre, da raspetljamo ovo stanje pa kako god, rekao je Šapić za TV Pink, koji smatra da će posle cele ove situacije "Beograđanima biti sve mnogo jasnije šta mogu da očekuje".

Šapić očekuje da će narednih dana, na sednici Glavnog odbora SNS, ponovo biti, po treći put kandidat za gradonačelnika Beograda.

Mi očekujemo veliki front, nacionalni državotvorni front. Nećemo mi oko svega da se slažemo, jer bismo onda bili svi jedna stranka, ali biće nedvosmislena saglasnost kako Beograd treba da se vodi.

Možemo da sarađujemo sa svima i da razgovaramo, ali ne i sa onima koji imaju antidržavne i antisrpske stavove, rekao je Šapić i naglasio da ne bi mogao da dozvoli da manifestacija "Mirdita" bude manifestacija od posebnog značaja.

Očekujemo podršku od koalicionih partnera, socijalista, Zavetnika, jer smatramo da je ovo odbrana nacionalne politike Srbije u ovom izuzetnom istorijskom momentu, rekao je Šapić.

Upitan o komentarima da ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića ne bi trebalo da bude na listi SNS za beogradske izbore, Šapić je rekao da to zakon ne zabranjuje.

Što ova druga strana ne stavi Đilasovo ime za nosioca liste ili kandidata za gradonačelnika? Mi se ne odričemo ničega što radi Vučić, a oni se odriču svega što je radio Đilas, jer ne stoji najbolje, rekao je Šapić.

Beogradu treba srpski gradonačelnik, rekao je Šapić.

Upitan o odbijanju da daje izjave za N1 i Nova S, Šapić je rekao da je posle dve godine "falsifikovanja i laži" odlučio da ne učestvuje više u tome i ne odgovara na pitanja tih medija.

Imao sam dva uslova i ponudio sam da dođem kod njih na televiziju ali da ide uživo i da posle ide u emitovanje u celosti, bez redigovanja, interpretiranja i lažnih informacija i nisu pristali, rekao je Šapić.

On je dodao i da su novinari tih televizija "preuzimali vođenje njegovih konferencija" i da je posle dve godine rešio da to prkeine.

Oni nisu medij registrovan u Srbiji, ne podležu poreskom sistemu Srbije, oni proizvode program u Sloveniji, a ovde ga reemituju, rekao je Šapić na komentar Udruženja novinara Srbije da on krši Zakon o informisanje.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar