Sastanak ministara energetike Srbije i Republike Srpske

|   Info
Ministar rudarstva i energetike Republike Srbije Aleksandar Antić i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, sastali su se u Beogradu, u okviru nastavka aktivnosti zajedničkog Energetskog komiteta.

Izvor: RTS

Tema današnjih razgovora bila je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa dve gasne kompanije – JP "Srbijagas" i "Gaspromet" Pale, kako bi dve strane nesmetano nastavile sa razvijanjem zajedničkih gasnih projekata.

"Republika Srpska i Republika Srbija imaju dobru saradnju u oblasti gasa, a sigurnost u isporuci tog energenta izuzetno je značajna za budući privredni razvoj. Kada je reč o uređenju odnosa 'Srbijagasa' i 'Gasprometa', vlade Srpske i Srbije dale su saglasnost u vezi sa uređenjem i rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa između dva pomenuta preduzeća", navedeno je u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Na današnjem sastanku usaglašena su otvorena pitanja iz Nacrta ugovora između "Srbijagasa" i "Gasprometa" koji će, nakon pravno-tehničke redakcije, biti potpisan u prisustvu dvojice ministara energetike u Banja Luci, u najkraćem mogućem roku.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Republike Srbije Mirjana Filipović, pomoćnici ministra Republike Srpske Slavica Bogdanović, Milan Baštinac i Milenko Todorović, direktori gasnih kompanija Dušan Bajatović i Milomir Draganić i predsednik Saveta Agencije za energetiku Republike Srbije, Dejan Popović.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar