Sednica parlamenta nastavljena minutom ćutanja

|   Info
Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu o amandmanima na izmene i dopune Zakona o zaštiti životne sredine, a današnju sednicu su započeli minutom ćutanja za stradale u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Jagodine.
foto: Fonet


Izvor: Tanjug

Ministar zaštite životne sredine, Goran Trivan, rekao je prvog dana rasprave u pojedinostima da je država obezbedila deo sredstava za zbrinjavanje opasnog otpada koji je pronađen u pojedinim opštinama.

Trivan je naveo da Srbija mora da ima kapacitete za preradu opasnog otpada, da postoje nove, čiste tehnologije, ali da se neće biti moguće raditi bez dogovora sa lokalnim samoupravama i građanima.

On je dodao da bi to bilo dobro da se uradi, jer bi se na taj način uštedelo oko 20 miliona evra koliko se godišnje troši na zbrinjavanje opasnog otpada van zemlje.

Poslanici dela opozicije, koji se protive članstvu u EU, su tokom rasprave o amandmanima upitali kako će se trošiti sredstva iz IPARD fondova, imajući u vidu da je stvaranje uslova za korišćenje tog novca suština izmena i dopuna zakona.

 

Komentari (0)

Ne postoji komentar!

Napišite komentar